Over ons

Over ons

De Smelentos: Een prachtige locatie in het kleine dorp Evertsoord dankt zijn bestaan aan de vele vrijwilligers die de gemeenschap Evertsoord een warm hart toedragen.

Hoe het ooit begon

Midden jaren ‘50 besloot de Boerenbond een dependance in Evertsoord op te zetten, zodat de boeren niet helemaal met paard en wagen naar Sevenum moesten voor het veevoer.

Het dorp bestond toen nog maar kort, nadat op initiatief van Burgemeester Everts een heel stuk van De Peel was ontgonnen.

Om de inzet van deze burgemeester eer aan te doen, werd het dorp naar hem vernoemd.

Het voorste gedeelte van de Boerenbond dependance was voor de opslag van het veevoer en in de schuur lagen kolen, briketten en kunstmest opgeslagen.

Toen begin jaren ’70 de dependance overbodig werd, diende het gebouw als gemeenschapsaccommodatie.

Meerdere verbouwingen volgden, waaronder het verbinden van het voorste gedeelte met de schuur (het huidige Toske).


In 2019 heeft er met hulp van vele vrijwilligers opnieuw een grondige renovatie plaatsgevonden.

Evertsoord beschikt nu over een top accommodatie geschikt voor kampen, vergaderingen, feesten & partijen.

Op vele manieren dragen de inwoners van Evertsoord een steentje bij om dit gemeenschapshuis te runnen.

Bestuur

Lies Rops – voorzitter

Marleen van Dooren – secretaris

Gudrun van de Mortel – penningmeester

Harry de Greef, Wilmie van Helmond, Hannie Philipsen en Nick Poels

Vacant: we zijn op zoek naar een lid om het bestuur te versterken.

Vrienden van…

De Smelentos is de plek waar de bewoners samenkomen, maar ook de plek dagelijks vele auto’s, wandelaars en fietsers passeren en met dank aan de renovatie zal het de plek worden waar we vele (jeugd)groepen mogen ontvangen voor een overnachting, feestje of vergadering. Kortom: een belangrijke ontmoetingsplek zowel voor de bewoners als voor de gasten van Evertsoord. Dit biedt ook kansen voor U als ondernemer, U die de gemeenschap een warm hart toedraagt en U die graag wat extra naamsbekendheid genereert. We helpen U mee dit waar te maken: word vriend van De Smelentos en profiteer van de vele voordelen.

De omgeving

Evertsoord is een ontginningsdorp in de Limburgse Peel, op de grens met Brabant. Het dorp is na de Tweede weldoorlog ontstaan om de boeren omgeving  een kans te geven. Een dorpskern is nooit gebouwd en daarom ligt De Smelentos midden in het boerenland.

De Smelentos ligt op wandelafstand van Mariapeel en de Steegberg. Zowel pretpark Toverland als recreatiepark de Schatberg en hippisch centrum de Peelbergen liggen op 3 km afstand.  Ook op 3 km liggen enkele restaurants en fastfoodketens.

Kortom voor elk wat wils op loop en fietsafstand.